22 Mart 2013 Cuma

Peach Melba-(Peşmelba)



Bu tatlı ilk defa Avusturyalı opera sanatçısı Nellia Melba ya hazırlandığı için bu adı almıştır. Özelliği Melba adı verilen özel sosu ile servisinin yapılmasıdır. Bu sos birkaç farklı meyveden hazırlanabilir. Bu modülde size verilen en kolay hazırlama şekillerinden biridir.
Farklı kaynaklarda değişik hazırlanmış soslarla karşılaşabilirsiniz.
Peach Melba aynı zamanda bir kup çeşididir. Bu modülde kuplardan farklı alınmasının sebebi çok bilinmesi ve çok tüketilmesidir. Aynı zamanda bir çok ulusları arası mutfaklarda da yapılıyor olmasıdır. Eğer kup denilen özel ayaklı bardaklarda servisi yapılırsa Kup Melba adını alır.

Malzemeler: ( 6 porsiyon )
􀂾 3 adet orta boy Şeftali
􀂾 400 gr. Toz Şeker
􀂾 500 gr. Vanilyalı dondurma
􀂾 150 gr. Krem şanti
􀂾 100 gr. Frambuaz, Çilek veya Böğürtlen reçeli
􀂾 50 gr. Badem
􀂾 1 lt. Su
􀂾 200 ml. Süt

Hazırlanması:
Bir tencereye su ve şeker konarak kaynatılır. Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur, ikiye ayrılarak çekirdekleri çıkartılır. Kaynamakta olan şekerli suya atılır. Yaklaşık beş dakika kaynatılır. Sudan çıkartılarak soğutulur. Malzeme listesindeki reçellerden her hangi bir tanesi iki yemek kaşığı su ile ezilerek süzgeçten geçirilir. Bademler iki dakika suda kaynatılır, kabukları soyulur. İri parçalar halinde dövülür. Vanilyalı dondurma hazır edilir. Süt ile krem şanti çırpılarak hazır hale getirilir.
􀂾 Taze şeftali bulunamaz ise veya kısa zamanda hazırlanması isteniyorsa hazır şeftali konservesi veya kompostosu kullanılabilir.
􀂾 Servisi yapılırken bardağın ya da kasenin kenarına sade veya meyveli gofret parçası, çubuk şeklinde krokan gibi ürünler ilave edilebilir.

Hazırlanan Üründe Aranılan Özellikler:
􀂾 Hazırlanan ürünün görüntüsü tatlının özelliklerine uygun olmalıdır.
􀂾 Ürün konulan bardaktan veya kaseden taşmamalıdır.
􀂾 Dondurması erimiş olmamalıdır.
􀂾 Şeftalisi dağılmış olmamalıdır.
􀂾 Şeftalinin suyu iyi alınmış olmalıdır.
􀂾 Kullanılan sos üzerini tamamen kapatmamalıdır.
􀂾 Tatlıda kullanılan her malzemenin aroması hissedilmelidir.
Süsleme ve Servise Hazırlama:
Kaselere üçer kaşık dondurma konur. Üzerine hazırlanan şeftali kompostosundan ikişer parça yerleştirilir. Çırpılmış krem şanti krema torbası ile şeftalilerin üzerine bir kaşık kadar sıkılır. Üstüne hazırlanan Melba sosu (Çilek, Frambuaz, Böğürtlen reçellerinden biri veya hepsinin az su ile ezilip süzgeçten geçirilmesi ile hazırlanır) dökülür. En son olarak iri parçalar halindeki bademler serpilerek servisi yapılır.

AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder