Farklı kaynaklarda değişik
hazırlanmış soslarla karşılaşabilirsiniz.
Peach Melba aynı zamanda bir kup
çeşididir. Bu modülde kuplardan farklı alınmasının sebebi çok bilinmesi ve çok
tüketilmesidir. Aynı zamanda bir çok ulusları arası mutfaklarda da yapılıyor
olmasıdır. Eğer kup denilen özel ayaklı bardaklarda servisi yapılırsa Kup Melba
adını alır.
Malzemeler: ( 6
porsiyon )
3 adet orta boy
Şeftali
400 gr. Toz Şeker
500 gr. Vanilyalı
dondurma
150 gr. Krem şanti
100 gr. Frambuaz,
Çilek veya Böğürtlen reçeli
50 gr. Badem
1 lt. Su
200 ml. Süt
Hazırlanması:
Bir tencereye su ve şeker konarak
kaynatılır. Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur, ikiye ayrılarak çekirdekleri
çıkartılır. Kaynamakta olan şekerli suya atılır. Yaklaşık beş dakika kaynatılır.
Sudan çıkartılarak soğutulur. Malzeme listesindeki reçellerden her hangi bir tanesi
iki yemek kaşığı su ile ezilerek süzgeçten geçirilir. Bademler iki dakika suda
kaynatılır, kabukları soyulur. İri parçalar halinde dövülür. Vanilyalı dondurma
hazır edilir. Süt ile krem şanti çırpılarak hazır hale getirilir.
Taze şeftali bulunamaz
ise veya kısa zamanda hazırlanması isteniyorsa hazır şeftali konservesi veya
kompostosu kullanılabilir.
Servisi yapılırken
bardağın ya da kasenin kenarına sade veya meyveli gofret parçası, çubuk
şeklinde krokan gibi ürünler ilave edilebilir.
Hazırlanan
Üründe Aranılan Özellikler:
Hazırlanan ürünün
görüntüsü tatlının özelliklerine uygun olmalıdır.
Ürün konulan bardaktan
veya kaseden taşmamalıdır.
Dondurması erimiş
olmamalıdır.
Şeftalisi dağılmış
olmamalıdır.
Şeftalinin suyu iyi
alınmış olmalıdır.
Kullanılan sos üzerini
tamamen kapatmamalıdır.
Tatlıda kullanılan her malzemenin aroması
hissedilmelidir.
Süsleme ve
Servise Hazırlama:
Kaselere üçer kaşık dondurma
konur. Üzerine hazırlanan şeftali kompostosundan ikişer parça yerleştirilir.
Çırpılmış krem şanti krema torbası ile şeftalilerin üzerine bir kaşık kadar
sıkılır. Üstüne hazırlanan Melba sosu (Çilek, Frambuaz, Böğürtlen reçellerinden
biri veya hepsinin az su ile ezilip süzgeçten geçirilmesi ile hazırlanır)
dökülür. En son olarak iri parçalar halindeki bademler serpilerek servisi
yapılır.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder