22 Mart 2013 Cuma

Kup Helen


Kup: İçinde muhallebi, dondurma, sup, meyve salatası v.b servisi yapılan ayaklı bardak veya kadehe verilen isimdir. Ancak özellikle dondurmalar bu bardak ve kadehlerde çeşitli ilave garnitürleri ile hazırlanırsa bu tatlı da kup adını alır.
Kupların bir çok hazırlanma çeşidi vardır. Kullanılan malzemeye göre isim alır.
Konserve meyveler, meyve salataları, şekerli suda pişirilmiş meyveler, taze meyveler, şuruplar, kuruyemiş ( fıstık, badem, fındık ) çeşitleri, krema, krem şanti, çikolata, likör çeşitleri gibi malzemeler kullanılabilir.

􀂾 Kup; Limonlu ve çilekli dondurmanın üzerine meyve salatası konulup, meyve sosu ve krema ile servisi yapılırsa Kup Jocques (Kup Jak) ,

􀂾 Kup; Portakallı veya mandalinalı dondurmanın üzerine ince doğranmış ananas
konulup, kiraz likörü ile servisi yapılırsa Kup Meksika ,

􀂾 Kup; Kayısılı ve ananaslı dondurmanın üzerine likörlü ve pudra şekerinde bekletilmiş taze çilek konularak hazırlanırsa; krem şanti ve krokant serpilerek servisi yapılırsa Kup Manon adını alır.

Kup Helen
Malzemeler: ( 8 porsiyon )
􀂾 8 adet orta boy Armut
􀂾 1 lt. Su
􀂾 1kg. Toz şeker
􀂾 1 adet limon
􀂾 250 gr. Çikolata
􀂾 15 gr. Tereyağı
􀂾 80 gr. Vanilyalı dondurma
􀂾 50 gr. Badem

Hazırlanması:
Armutlar yıkanır, sapları kalacak şekilde kabukları soyulur. Ortasındaki çekirdekli kısmı şekli bozulmadan çıkartılır. Su, şeker ve limon suyu kaynatılır. Armutlar içine atılarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Tenceresinde soğutulur. Çikolata 2–3 yemek kaşığı su ve tereyağı ile benmari usulü eritilir, sıcak kalması sağlanır.

Hazırlanan Üründe Aranan Özellikler:
􀂾 Armutlar eşit pişmiş olmalıdır.
􀂾 Armutların şekli bozulmamış olmalıdır.
􀂾 Armutların fazla suyu iyi alınmış olmalı, Armutta su tadı hissedilmelidir.
􀂾 Armut dondurmanın üzerine düzgün yerleştirilmiş olmalıdır.
􀂾 Dondurmalar erimiş olmamalıdır.
􀂾 Çikolata donmamış olmalıdır.
􀂾 Armut, dondurma ve çikolatanın tadı eşit hissedilmelidir.
􀂾 Çikolatanın tadı acımış olmamalıdır.
􀂾 Çikolata tatlıyı tamamen kapatmamalıdır.
􀂾 Şeker tadı iyi ayarlanmış olmalıdır.

Süsleme ve Servise Hazırlama
Armutların fazla suyu alınır. Kupların içerisine birer parça dondurma konur. Üzerine
armutlar yerleştirilir. En üste sıcak çikolata dökülerek servisi yapılır. İsteğe göre dövülmüş badem serpilebilir.

AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder