• 8 adet Elma
• 350 gr. Toz
şeker
• 250 ml. Su
• 3 adet Yumurta
akı
• 75 gr.
Dövülmüş Ceviz
• 30 gr.
Çekirdeksiz Kuru Üzüm
• 10 gr. Tarçın
• 7-8 adet Kiraz
şekerlemesi
• 15 gr. Antep
fıstığı
Hazırlanması:
Elmalar yıkanır.
Elma oyacağı ile ortadaki çekirdekleri çıkartılır. Sonra kabukları soyulur. Bir
tencereye Elmalar sıralanır. Üzerine su ve şeker dökülerek kapağı kapatılır.
Elmalar yumuşayıncaya kadar
pişirilir. Elmalar tencerenin içinden alınır, bir tepsiye çıkartılır.
Tenceredeki kalan şerbet koyulaşıncaya kadar biraz daha kaynatılır. Ceviz
dövülür, Üzüm ve tarçınla karıştırılarak iç hazırlanır. Tepsideki elmaların oyulmuş
kısımlarına doldurulur. Diğer tarafta yumurta akı çırpılarak kar haline
getirilir. İçine koyulaştırılmış şerbetten iki yemek kaşığı ilave edilip hızla
karıştırılır. Çırpılmış yumurta akı, elmaların üzerine türban şeklinde sıkılır.
Kalan şerbet elmaların üzerine dökülür. Antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile
süslenir. Düşük ısıdaki fırında üzeri pembe renk alıncaya kadar bekletilir.
Fırından çıkartılır.
Pişen
Üründe Aranan Özellikler
• Elmaların şekli düzgün
olmalıdır.
• Elmaların her tarafı eşit
pişmiş olmalıdır.
• İçine konan malzemelerin
lezzetini taşımalıdır.
• Tarçın kokusu hissedilmelidir.
• Üzerine yumurta akından sıkılan
türban şekli bozulmamış olmalıdır.
• Yumurta kokusu
hissedilmemelidir.
• Üzerindeki çırpılmış yumurta
akı pembe renkte kızarmış olmalıdır.
• Şerbeti koyulaşmış olmalıdır.
Süsleme
ve Servise Hazırlama
Elmalar kendi tepsisinde ılık bir
duruma gelinceye kadar bekletilir. Bireysel servis tabaklarına alınarak servise
sunulur. Görüntüsü fırına girmeden önce tamamlandığı için herhangi bir süsleme
yapılmaz.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder