12 Ocak 2014 Pazar

Etimek Tatlısı

Malzemeler geniş bir tepsi için uygundur.
- 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
·         1,5 su bardağı şeker
·         2 su bardağı su

Muhallebisi için:
·         1 paket vanilya
·         1 yemek kaşığı tereyağ
·         1 litre süt
·         6 yemek kaşığı şeker
·         6 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:
·         1 paket krem şanti
·         1 su bardağı süt (200ml)
·         Ceviz ya da Antep fıstığı

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynatın.  Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatıp şerbeti 10 dk kadar bekletin.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayın.  Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayın.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyip iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alın. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi hazırlayarak sürün. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırın.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder