8 Ocak 2014 Çarşamba

Yayla Çorbası

Malzemeler:( 8-10 porsiyon)
·         1 yemek kaşığı un
·         1 çay bardağı pirinç
·         1 su bardağı yoğurt
·         1 yumurta
·         1 yemek kaşığı margarin
·         1 yemek kaşığı kuru nane
·         kırmızı biber
·         tuz
Hazırlanışı:
10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.( naneyi bu aşamada ilave edebilirsiniz, isteğe göre servis yaparken de yakıp üzerine gezdirebilirsiniz)
Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir. Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir. Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder