15 Şubat 2014 Cumartesi

Enginar Salatası


Malzemeler:
1 adet enginar
2 dal ıspanak yaprağı
2  adet zeytin
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Limon

Hazırlanışı:
Enginarı yarım su bardağı kadar limonlu suda haşlayıp süzün. Ispanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Salata kabının altına ıspanak yapraklarını dizin. Büyük dilimler halinde doğradığınız enginarları ıspanakların üzerine koyun. Közleyip kabuğunu soyduğunuz kırmızıbiber ve zeytinlerle salatanızı süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve nar ekşisi karışımından bir sos hazırlayıp salatanızın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder