11 Aralık 2021 Cumartesi

MERCİMEK KÖFTESİ

 



MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 su bardağı ince bulgur

1 çorba kaşığı acı biber salçası

2 adet kuru soğan- rendelenmiş

1 demet taze soğan- ince kıyılmış

1 demet maydanoz - ince kıyılmış

1/2 su bardağı bitkisel sıvı yağ

1 çorba kaşığı kimyon

1 adet kıvırcık marul

tuz


HAZIRLANIŞI

- Bulguru derin bir kapta, üzerini 2 parmak geçecek şekilde kaynar su ile ıslatın. Suyunu çekip şişmesini bekleyin.

- Ayrıca bir tencerede kaynatarak pişirdiğiniz ve süzdüğünüz mercimeği şişmiş olan bulgura ekleyin.

- Rendelediğiniz soğanları ve salçayı yağda hafifçe soteleyin. Tencerenin altını kapatın. İçerisine kıydığınız taze soğanı, maydanozu ve kimyonu ekleyin. İyice karıştırıp bulgur ve mercimeğin bulunduğu kaba boşaltın.

- Karışımı yoğurun, 10 dakika dinlendirin ve küçük köfteler hazırlayın.,

- Yıkanmış ve kurulanmış kıvırcık marul yaprakları üzerinde, limon dilimi ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder