11 Aralık 2021 Cumartesi

FAVA

 

.


MALZEMELER

500 GR kuru bakla- bir gün önceden ıslatılmış

2 adet orta büyüklükte kuru soğan- küçük küp doğranmış

1/2 demet dereotu - ince kıyılmış

1/2 su bardağı bitkisel sıvı yağ

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz


ÜZERİ İÇİN

1 adet limon

1/2 adet kırmızı soğan

1/2 demet dereotu - ince kıyılmış


HAZIRLANIŞI

- Doğradığınız soğanları yağda hafifçe soteleyin

- Islattığınız baklaları süzün ve sotelediğiniz soğanlara ekleyin. Şekeri, tuzu ve dereotunun yarısını ekleyin. Baklaların üstine 4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin, pişmeye bırakın.

-  Ağır ateşte baklalar suyunu çekip dağılıncaya kadar pişirin. İyice yumuşayınca ezerek püre haline getirin.

- Hazırladığınız karışımı, düz bir servis tabağına (hafif nemlendirin) boşaltın. Son şeklini verdikten sonra soğuyup katılaşmasını bekleyin. Soğuduktan sonra kare dilimler halinde kesin.

- Bir dilim limon, küçük küp doğranmış kırmızı soğan ve ince kıyım dereotu ile servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder