7 Haziran 2012 Perşembe

Rulo Börek


Ø Malzemesi:
· 2 adet yumurta
· 6 adet yufka
· 1 su bardağı yoğurt
· 250 gr.margarin
· 250 gr. beyaz peynir
· ½ demet maydanoz

Ø Yapılışı:
· Yumurtaları derin bir kaseye kırınız.
· Yoğurt, erimiş yağ rendelenmiş peynir ve maydanoz koyup karıştırınız.
· Yufkayı masaya yayıp üzerine 2-3 kaşık içten koyunuz, her tarafına eşit miktarda dağıtınız.
· Üzerine ikinci yufkayı koyunuz, tekrar 2-3 kaşık içten koyup yayınız
· Üzerine üçüncü yufkayı koyunuz.
· Bunun da üzerine kalan içi koyup yayınız.
· Sonra hepsini birden bir kenardan başlayarak sarıp rulo yapınız.
· Tam ortadan kesip bir tepsiye koyup buzdolabında 3-4 saat bekletiniz.
· Sonra her parçayı 3-4 cm eninde kesip yağlanmış tepsiye yatırınız.
· Orta hararetli fırında altını üstünü pembeleşene kadar pişiriniz.
· Sıcak servis yapınız,
Not: Bu böreği patates, kıyma gibi içlerle de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder