6 Haziran 2012 Çarşamba

Nemse Böreği


Ø Malzemesi:
· 10 adet milföy hamuru 
· 250 gr. beyaz peynir.
· 1 demet maydanoz
· 1 adet yumurta


Ø Peynirli için hazırlanması
· Peynir rendelenir.
· İnce kıyılmış maydanoz ve yumurta akı konarak karıştırılır.
· Böreklerde iç olarak kullanılır.


Ø Yapılışı
· İki parça milföy hamuru merdane ile inceltilir.
· Birinci parçaya kümeler halinde peynirli iç konur.
· İkinci parça üzerine kapatılır.
· Kümelerin olduğu yerler nemse kalıbı ile dairelere kesilir. (Nemse kalıbı yoksa su bardağı kullanarak dairelere kesilir.)
· Üzerine yumurta sarısı sürülerek hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilir. (Böreğin üzerine çörek otu da serpilebilir.)
· Orta hararetli fırında 25-30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder