7 Haziran 2012 Perşembe

Tepsi Böreği


Ø İçindekiler
· 180 gr. margarin
· 6 adet hazır yufka
· 1 su bardağı süt
· 2 adet yumurta

Ø Harcı için
· 2 tane orta boy soğan
· 2 çorba kaşığı margarin
· 500 gr kıyma
· ½ çay kaşığı tuz
· ½ demet maydanoz
· Karabiber

Ø Yapılışı:
· Harcı hazırlamak için margarini eritiniz.
· Yağ kızmaya başlayınca soğanı ilave ediniz.
· Sık sık karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.
· Tencereye kıymayı ilave edip kapağını kapatınız.
· Kıymayı birkaç dakika ara sıra karıştırarak kavurunuz.
· Tuzunu ve biberini ilave ediniz. Bir kez daha karıştırınız.
· Kıymayı 2 dakika daha pişiriniz.
· Tencereyi ocaktan alınız.
· Kıyma ılınınca maydanozu ilave edip, karıştırınız.
· Harcı bir kenarda saklayınız.
· Bir tepsinin içini 2 çorba kaşığı margarinle iyice yağlayınız.
· Yufkaların yarısını yağlanmış tepsiye kat kat, aralarına margarin, süt, yumurta karışımından sürerek yerleştiriniz

Ø Harcı yayarak yufkaların üzerine koyunuz.
Ø Kalan yufkaları da harcın üstüne yerleştiriniz.
Ø Üzerine yumurta sarısı sürünüz ve susam serpiniz.
Ø Fırınınızı 200 °C' ye getirip ısıtınız.
Ø Tepsiyi ısıtılmış fırına sürünüz.
Ø Böreği fırının orta katında 20 dakika pişiriniz.
Ø Sonra tepsiyi fırının üst katına yerleştiriniz.
Ø Böreği burada 5 dakika daha pişiriniz.
Ø Soğuduktan sonra, küçük dilimler halinde kesiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder