1 Eylül 2012 Cumartesi

AHTAPOT PANE



Malzemeler
8 adet iri boy ahtapot bacağı
4 adet yumurta
1 fincan un
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çiçek yağı
Tuz, karabiber, muskat rendesi


İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız.

Ahtapot bacaklarını 5’er cm büyüklüğünde doğrayınız.

Ahtapot bacaklarını bıçakla tek taraftan yararak kelebek şeklinde hazırlayınız.

Kesme işleminde bacakların kopmamasına özen gösteriniz.

Üzerine tuz, karabiber ve muskat rendesi serpiniz..

Yumurtaları çukur bir kaba kırarak iyice çırpınız.

Çiçek yağını tavaya koyarak iyice ısıtınız.

Ahtapotları önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak ta galeta ununa batırarak iyice kaplayınız.

Hazırladığınız etleri tavada her iki tarafı da kızarana dek 3’er dakika kızartınız. Kızartma esnasında yağın çok sıcak veya soğuk olmamasına dikkat ediniz.

Kızaran paneleri çıkartarak diğer parçaları da kızartınız. Tavadan çıkan etleri kağıt havlu veya peçetenin üzerine koyarak fazla yağını alınız.

Yanında limon ve tartar sosla servis ediniz.

Not: Pane işlemini kabuklu kabuksuz tüm su ürünlerini hazırlamak için kullanınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder