9 Eylül 2012 Pazar

KARİDES ŞİŞ



Malzemeler
12 adet jumbo karides
5 adet defne yaprağı
1 adet ince dilimlenmiş limon
1 adet limon
Tuz
Haşlanmış patates

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

Çiğ karidesleri ayıklayıp yıkayarak iyice kurulayınız.

Bir kaba limonun suyunu sıkarak tuz ve karidesleri ilave ediniz.

Karidesleri baş ve kuyruklarından halka gibi bükerek uç kısımlarından şişe geçiriniz.

Defneyapraklarını ortadan bölerek 1 defne yaprağı 1 dilim limonu şişe geçiriniz. Bir şişe 6 adet karides saplayınız.

Hazırladığınız şişleri hafifçe yağlayınız.

Hazırladığınız şişleri ızgarada her bir yanını 3’er dakika olarak pişiriniz.

Yanında limon ve haşlanmış patatesle servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder