17 Ekim 2012 Çarşamba

Kemalpaşa Tatlısı


Malzemeler:
25 adet tatlı ( bir paket)
750 g şeker
1-2 adet karanfil (istenirse)

1litre su
Kaymak veya dondurma(isterseniz)

İşlem Basamakları:
Büyük bir tencereye su ve şeker konur

İstenirse 2-3 adet karanfil atılır.

 Şekerli su kaynamaya başladığında tatlılar ilave edilir (orta ısıda) .

 Tencerenin kapağı kapatılır.

 10 dakika haşlandıktan sonra kapak açılır.

 Bundan sonraki 10 dakika açık pişirilir (şurubun kıvam alması ve tatlıların çok haşlanıp dağılmaması içn).

 Tatlılar parlak ve şurubunu çekmiş bir görünüm alınca ocaktan alınır.

 Tatlılar borcam tepsiye kaşık yardımıyla teker teker yerleştirilir.

 Üzerine kalan şurup döküp biraz dışarıda dinlendirir ve sonra buzdolabına alınır.

 Tatlılar kaymak, dondurma, yeşil fıstık ve kıyılmış badem vb. ile servise sunulur.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder