15 Kasım 2012 Perşembe

Yumurta Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar


Ø Yumurtayı kullanırken daima taze olmasına dikkat edilmelidir.

Ø Yumurtalar kullanılmadan önce oda ısısında bekletilmeli, kullanımdan önce yıkanmalı ve kurulanmalıdır.

Ø Yumurta kabuğu pek çok mikrop taşıdığı için mutfaklarda yumurta ile temastan sonra dikkatli olmalı ve eller sık sık temizlenmelidir.

Ø Kırılarak yapılan kullanımlarda yumurta kullanıldığı yere değil, ayrı bir kaba kırılıp sonra gereken yere boşaltılmalıdır. Bu davranışla kabuk karışması önlenmiş olur.

Ø Yumurta kabuklu haşlanırken pişme süresi 12 dakikadan çok olursa, sarının etrafı koyu yeşil renk alır ve bu durum demir sülfür bileşiği oluşumunu gösterir.

Bu da besin değeri kaybı ve sindirim güçlüğüne yol açar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder