Ø Yumurtalar kullanılmadan önce oda ısısında bekletilmeli, kullanımdan önce yıkanmalı ve
kurulanmalıdır.
Ø Yumurta kabuğu
pek çok mikrop taşıdığı için
mutfaklarda yumurta ile temastan sonra dikkatli olmalı ve
eller sık sık temizlenmelidir.
Ø Kırılarak yapılan kullanımlarda yumurta kullanıldığı yere
değil, ayrı bir
kaba kırılıp sonra gereken yere boşaltılmalıdır. Bu davranışla kabuk karışması önlenmiş olur.
Ø Yumurta kabuklu haşlanırken pişme süresi 12 dakikadan çok
olursa, sarının etrafı koyu
yeşil renk alır ve bu durum demir sülfür bileşiği oluşumunu gösterir.
Bu da
besin değeri kaybı ve
sindirim güçlüğüne
yol açar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder