Yumurta en iyi buzdolabında veya soğuk odada 3-5º C arasında 2 hafta özelliğini değiştirmeden saklanabilir.
Saklanan yerin nem derecesi %99.6’nın altına düşerse yumurtada su kaybı artar.
Bu da yumurtanın
çabuk bayatlamasına
neden olur.
Ticarette 6 ay ve daha uzun süre saklanacak yumurta
-1, +1ºC arasında
%80-85 nem oranında
soğuk hava depolarında saklanır.
Yumurtanın
tazeliğini ve görüntüsünü korumak için
serin, rutubetsiz, karanlık
bir yerde, sivri tarafı alta gelecek şekilde veya özel ambalajında (viyol) bekletilmelidir.
Yumurta kesinlikle önceden ıslatılmamalıdır, nemlendirilmemelidir. Zararlı mikroplar
Yumurtanın üzerinde bulunan deliklerden
(porlardan) kolayca içeri işler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder