MALZEMELER
Orta büyüklükte bir karnabahar
50 g tereyağı
3 çorba kaşığı kaşar
3 çorba kaşığı un
1 bardak süt
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI
Karnabaharı temizleyip
yıkadıktan sonra
dallarına ayırın.
Fırını 200
0C’ ye ayarlayınız.. Karnabaharı
peyniri tuzlu, sirkeli suda 15 dk haşlayın
ve suyunu süzün. Graten kabını yağlayınız.
Süzülen karnıbaharları yağlanmış graten
kabına yerleştirin. Küçük bir
tencerede tereyağını eritip unu
katarak bir iki dk. kavurun. Azar azar sıcak sütü ilave
edin. Sos, muhallebi kıvamına gelinceye
kadar sürekli karıştırarak tuz ve
karabiber ilave ediniz. Karnabaharın üzerine sosu
dökünüz. Kaşar peynirini rendeleyiniz. Rendelenmiş kaşar
peynirini sosun üzerine serpiniz. Hazırladığınız
karnabaharı fırına
koyunuz. Uygun sürede kızarıncaya kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN… J
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder