12 Mayıs 2012 Cumartesi

Karnabahar Graten


MALZEMELER
Orta büyüklükte bir karnabahar

50 g tereyağı

3 çorba kaşığı kaşar

3 çorba kaşığı un

1 bardak süt

Tuz, karabiber

2 çorba kaşığı sirke


HAZIRLANIŞI

Karnabaharı temizleyip yıkadıktan sonra dallarına ayırın. Fırını 200 0C’ ye ayarlayınız.. Karnabaharı peyniri tuzlu, sirkeli suda 15 dk haşlayın ve suyunu süzün. Graten kabını yağlayınız. Süzülen karnıbaharları yağlanmış graten kabına yerleştirin. Küçük bir tencerede tereyağını eritip unu katarak bir iki dk. kavurun. Azar azar sıcak sütü ilave edin. Sos, muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak tuz ve karabiber ilave ediniz. Karnabaharın üzerine sosu dökünüz. Kaşar peynirini rendeleyiniz. Rendelenmiş kaşar peynirini sosun üzerine serpiniz. Hazırladığınız karnabaharı fırına koyunuz. Uygun sürede kızarıncaya kadar pişiriniz.


AFİYET OLSUN… J

kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder