Yağda Kızartılan Börekler İçin:
Yağ ısındıktan sonra börekler kızartılmaya başlanmalı (Yağa bir
tutam un serptiğinizde kızarıyorsa ısınmış demektir.) ,
Tavaya çok fazla börek doldurulmamalı,
Kızartma için iyi kalite sıvı yağlar kullanılmalı,
Isı çok yüksek olmamalı, (Aksi takdirde böreklerin içi pişmeden dış
kısmı kızarır.)
Kızaran börekler kâğıt havlu yayılmış tepsiye alınmalı ve üst üste
konmamalı (Börekler nemlenerek çıtır çıtır olması gereken özelliğini kaybeder.)
,
Börekler sıcak olarak servis yapılmalıdır.
Fırında Pişirilen Börekler İçin:
Fırın önceden ısıtılmış olmalıdır.
Böreklerin kalınlığına göre pişme derecesi ve süresi
belirlenmelidir. (Kalın böreklerin içinin pişmesi zaman alacağından daha uzun süre gerekebilir.)
.
Isı derecesi düşük fırında pişirilen böreklerin üzeri kurur ve geç
pişer.
Isı derecesi yüksek fırında ise böreklerin içi pişmeden dış kısmı kızarır.
Fırının kapağı sık sık açılırsa fırın ısısı düşer ve böreğin üzeri
kurur.
Tepsi börekleri fırından alındıktan sonra üzerine ikinci bir tepsi
kapatılarak yumuşaması sağlanır.
Pişen Börekte
Üründe Aranan Özellikler:
Böreklerin iç kısmının ıslak görünümde olmaması,
Böreklerin dış yüzeyinin kızarmış iç kısmının pişmiş olması,
Sebzeli içler hazırlanıyorsa sebzeleri suyunun çektirildikten sonra kullanılması,
(Örneğin:
ıspanak, pırasa, kabak, domates vb.)
Börek içinde kullanılan dereotu, fesleğen, maydanoz, vb. kurulanması,
Lezzet ve kokusunun kullanılan malzemelerin doğal
aromasını koruyan hoşa gider özellikte olması gerekir.
Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler,
tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci
yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan
yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik
ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik
tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne
pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri
Benim boreğimin ici pişmiyo altı ve üstü cok güzel pişiyo ama ici hic pişmiyo ne yapmam lazım
YanıtlaSilBende aynı durum var
SilOff birde hazır yufka ama ici çiğ sanırım sosunu fazla koydum napcam şimdi çiğ mi yiyecegiz
YanıtlaSil