12 Ekim 2012 Cuma

Börek Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar


Yağda Kızartılan Börekler İçin:
Yağ ısındıktan sonra börekler kızartılmaya başlanmalı (Yağa bir tutam un serptiğinizde kızarıyorsa ısınmış demektir.) ,

Tavaya çok fazla börek doldurulmamalı,



Kızartma için iyi kalite sıvı yağlar kullanılmalı,

Isı çok yüksek olmamalı, (Aksi takdirde böreklerin içi pişmeden dış kısmı kızarır.)

Kızaran börekler kâğıt havlu yayılmış tepsiye alınmalı ve üst üste konmamalı (Börekler nemlenerek çıtır çıtır olması gereken özelliğini kaybeder.) ,

Börekler sıcak olarak servis yapılmalıdır.

 

Fırında Pişirilen Börekler İçin:
Fırın önceden ısıtılmış olmalıdır.

Böreklerin kalınlığına göre pişme derecesi ve süresi belirlenmelidir. (Kalın böreklerin içinin pişmesi zaman alacağından daha uzun süre gerekebilir.) .

Isı derecesi düşük fırında pişirilen böreklerin üzeri kurur ve geç pişer.

Isı derecesi yüksek fırında ise böreklerin içi pişmeden dış kısmı kızarır.

Fırının kapağı sık sık açılırsa fırın ısısı düşer ve böreğin üzeri kurur.

Tepsi börekleri fırından alındıktan sonra üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak yumuşaması sağlanır.



 Pişen Börekte Üründe Aranan Özellikler:
 Böreklerin iç kısmının ıslak görünümde olmaması,

 Böreklerin dış yüzeyinin kızarmış iç kısmının pişmiş olması,

 Sebzeli içler hazırlanıyorsa sebzeleri suyunun çektirildikten sonra kullanılması,

(Örneğin: ıspanak, pırasa, kabak, domates vb.)

 Börek içinde kullanılan dereotu, fesleğen, maydanoz, vb. kurulanması,

Lezzet ve kokusunun kullanılan malzemelerin doğal aromasını koruyan hoşa gider özellikte olması gerekir.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri


3 yorum:

  1. Benim boreğimin ici pişmiyo altı ve üstü cok güzel pişiyo ama ici hic pişmiyo ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  2. Off birde hazır yufka ama ici çiğ sanırım sosunu fazla koydum napcam şimdi çiğ mi yiyecegiz

    YanıtlaSil