17 Eylül 2012 Pazartesi

PANDİSPANYA HAMURU TARİFİ - 2-



Malzemeler
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker (125gr)
5 çorba kaşığı un (150gr)
Yarım paket kabartma tozu
Vanilya
Limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı
Yumurtaları kırınız.

Şekeri de yumurtalara ilave edip çok hafif bir ateş üzerinde çarparak ezilmiş yoğurt kıvamına getiriniz. Varsa mikser ile de çarpabilirsiniz.

Ateşten alıp içerisine kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu karıştırılmış ve elenmiş unu ilave ediniz.

1-2 defa karıştırarak unu yediriniz.

Yağlanmış ve altına kağıt konmuş kek veya pasta kalıbına yarıya kadar dökünüz.

Isıtılmış fırına koyup, 30-40dakika pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder