Konuk siparişi alındıktan sonra bir cezve veya kastro ile misafir sayısına yetecek miktarda süt ısıtılır. Süt ısıtılırken servis için tepsi hazırlanır. Hazırlanan tepsinin üzerine kumaş peçete örtülür. Süt için fincan, altlığı ve kaşığı boş olarak tepsiye yerleştirilir. Şekerlik ve maşası da tepsi üzerine konur. Isıtılan süt sıcak olarak bekleyen pota doldurulur. Tepsi kontrol edildikten sonra misafir masasına gidilerek sağdan fincan masaya bırakılır. Kaşığı ve fincan sapı sağa bakmalıdır. Şekerlik masada ön ileriye bırakılır.
Pot ile getirilen süt fincana
doldurulur. Pot sapı sağa gelecek şekilde fincanın ilerisine
masaya bırakılır.
Süt servisinde dikkat edilmesi
gereken noktalar:
Ø Fincan ve potlar
sıcak olarak bekletilmeli veya servis
öncesinde ısıtılmalıdır.
Ø Sütün taze olduğuna dikkat edilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder