Balığa
göre pişirme usulü tavsiye edilmelidir.
Balığın
temizlenmesi ve servisi için gerekli malzemeler servanta hazırlanmalıdır.
Kuvere
balık takımları yerleştirilmelidir.
Balık
fayansa yerleştirilmelidir.
Garnitür
ve soslar aynı tabakta veya ayrı tabakta verilmelidir.
Tabaklar
sıcak olmalıdır.
Elle
yenilecek balıkların yanında fingerbowl getirilmelidir.
Mutfakta
hazırlanan ve fayansta getirilen balık servanta bırakılmalıdır.
Sağ
ele balık bıçağı sol ele balık çatalı alınmalıdır.
Balığın sert kılçıkları,
kalın kılçıkları ayıklanmalıdır.
Balık
baş kısmından kuyruk kısmına doğru ikiye ayrılmalıdır( yatay durumda ).
Ayrılan
fileto fayansın kenarına alınmalıdır.
Balığın
baş bölümünden kılçığı çatalla tutarak, kılçık çıkarılmalıdır.
Alt
filetonun varsa kılçığı kaşıkla temizlenmelidir.
Alt
fileto ile üst fileto birleştirilmelidir.
Yemek
tabağına yerleştirilmelidir.
Sos
ve garnitürleri koyulmalıdır.
Misafirin
sağından servis yapılmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder