Pasta süslemeleri için kullanılır. Fondan hamurunun hazırlanışı:
Malzemeler
250gr. toz şeker(10 çorba kaşığı)
1 su bardağı su
1 kahve kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
İçi yuvarlak çok temiz bir
tencereye şeker ve suyu koyup, ateşe koyunuz.
Orta ısılı bir ateşte şeker
eriyinceye kadar karıştırıp, kaynamaya bırakınız.
Kaynarken tencerenin kenarına sıçrayan
şurup damlacıklarını temiz ıslak bir bezle siliniz.
Şeker lokum kıvamından biraz
suluca bir hale gelince, limon suyunu sıkıp, 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ateşten
alınız.
Şurubu ateşten alınca içerisine
elinizle biraz su serpiştiriniz.
Şeker, hafif ılık bir hale
gelinceye kadar soğutunuz.
Şeker, hafif ılık bir hale
gelince, tahta bir kaşık veya spatülle karıştırarak beyazlatıp, kesik bir hale
getiriniz.
Kesik bir
duruma gelen şekeri elinizle toplayıp, bastıra bastıra hamur haline getiriniz.
Bu hamurdan az
bir parça alıp, merdaneyle pastanın yüzeyi kadar açıp, yine merdaneye sarıp
pastanın yüzeyine yayınız.
(Yaymadan önce tutması için pastanın yüzeyine ince
bir kat marmelat veya ara pasta kremi sürünüz.)
Fondanın diğer
bir kullanılış şekli:
o Beyazlatılan
fondan çok katı ise, üzerine bir çorba kaşığı su koyup hafif ateşte şurup
haline gelmeden çok az ısıtınız.
o Devamlı karıştırarak
45-50 dereceye kadar ısıtınız.
o Ezilmiş yoğurt
kıvamına ve istenilen sıcaklığa gelince, pastanın üzerine döküp, hafif vuruşlarla
pastanın yüzeyine dağıtınız.
o Soğuk bir
yerde donmasını temin ediniz.
o Donunca pastanın üzerini istenilen şekilde
süsleyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder