Malzemeler:
250 g un
120 g oda ısısında tereyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve fincanı toz badem
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı
soğuk su
1 çay kaşığı
kabartma tozu
Üzeri
için:
1 adet
yumurta sarısı
100 g
kabuksuz badem
Hazırlanışı:
Fırın 165
dereceye ayarlanır.
Elenmiş unun
ortası açılıp içine yumurta, toz badem, tereyağı soğuk su ve 1çay kaşığı kabartma
tozu ve tuz eklenip karıştırıp fazla yoğurmadan yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamur 10
dakika dinlendirilir.
Hamur
merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılıp istediğiniz şekilde kalıpla
kesilir.
Yağlı kağıt
serilmiş tepsiye kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirilir.
Üzerine
yumurta sarısı sürülüp birer tane de badem koyup hafifçe bastırılır.
Fırında
25-30 dk. üzerleri kızarana dek pişirilir.
Soğuduktan sonra servise sunulur.
Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler,
tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci
yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan
yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik
ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik
tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne
pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder