Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
2 çorba kaşığı galete unu
İç harcı için:
½ demet maydanoz
300g kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Soğanlar doğranıp sıvı yağda kıyma
ile birlikte kavrulur.
Kıyılmış maydanoz, tuz ve
karabiber eklenip karıştırılır.
Karıştırma kabına yoğurt, yumurta,
yağ, tuz konup karıştırılır.
Üzerine un ve kabartma tozu
eklenip hamur hazırlanır.
Bezelere ayrılır.
10 dakika dinlendirilir.
Bezeler inceltilip iç konup kapatılır.
Galete ununa batırılıp tepsiye
dizilir.
180
derece ısınmış fırnda pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder