7 Ekim 2012 Pazar

Gül Böreği


Malzemeler:
4 adet yufka
300 g kıyma
1 adet kuru soğan

1 /2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1,5 su bardağı yoğurt
2 yumurta
Börek harcı
1 çay bardağı sıvıyağ
½ paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
Bir kasede yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozu karıştırılır.

Kıyma çok az yağla bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir. Çok ince doğranmış soğanlar eklenip kavrulur. Tuz, karabiber konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz eklenip ocaktan alınır.

Yufkalar üçgen şeklinde 4 eşit parçaya kesilir. Üzerine fırça ile harç sürülür.

Geniş olan uca bir yemek kaşığı kıymalı içten konup rulo şeklinde sarılır.

Rulonun üzerine de yoğurtlu harç sürülüp gül şeklinde sarılır.

Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.

Börekler yarım saat dinlendirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Sıcak olarak servise sunulur.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder