Ölçüler
4,5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 paket kemal paşa tatlısı
3,5 su bardağı süt
1 poşet sakızlı muhallebi
50 g öğütülmüş antep fıstığı
25 g margarin
İşlem Basamakları
Toz şeker ve su bir tencereye
konup şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca kemalpasa
tatlıları ekleyin.
Tatlılar şurup içerisinde 15
dakika kaynatılarak şurubu çekmesi sağlanır.
Tencere ocaktan alınır ve tatlılar
5 dakika daha şurup içerisinde bekletilir.
Tatlılar şurubun içinden alınıp
kaselere konur.
Tatlılar soğuduktan
sonra üzerine sakızlı muhallebi kaşıkla paylaştırılıp yeşil fıstık serpilir.
Buzdolabında
1 saat bekletilip servise sunulur.
Sakızlı
muhallebi
Hazır
muhallebi paketi tencereye boşaltılıp süt ile karıştırılarak pişirin.
Kaynamaya
başladığında margarin eklenir ve 3-4 dakika daha pişirin.
Ocaktan alınır.
5-10 dakika
karıştırılarak soğutulur.
Üründe
aranan özellikler
Süngerimsi
yapıda olmalıdır.
Şurubu
yoğunlaşmış olmalıdır.
Şurubu
çekmiş ve parlak görünümde olmalıdır.
Tatlılar düzgün ve parçalanmamış olmalıdır.
Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler,
tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci
yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan
yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik
ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik
tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne
pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder