Malzemeler:
750 gr. Dana eti (kemiksiz but)Pul biber
500 gr. Havuç
1 Pırasa
1 Soğan
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kekik
300 ml. et suyu
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Bir tutam tozşeker
250 gr. makarna1 çorba kaşığı tane karabiber
150 gr. süt kreması
Hazırlanışı:
Eti temizleyiniz. Pul biber, karabiber ve tuz ile
ovun. Soğanı
soyun. Havuçları
yıkayıp kabuklarını soyunuz. Pırasayı
da ayıklayıp yıkayınız. Soğan ve 1 havucu doğrayınız. Pırasayı ince halkalar halinde doğrayınız.
Sıvıyağı bir tavada kızdırınız ve eti kızartınız.
Sebzeleri ete ilave edip karıştırarak kavurunuz. Et suyunu ve kekik
de ekleyiniz. Rostoyu orta dereceli ateşte,
üstü kapalı olarak
1 saat pişiriniz.
25 dakika piştikten
sonra kalan havuçları halka
şeklinde doğrayın. 150 ml. kadar suda margarin ile
yaklaşık 5
dakika haşlayınız. Tuz, karabiber ve tozşeker ile tatlandırınız.
SOSUNUN HAZIRLANMASI: Rostoyu tencereden alıp soğumayacak şekilde bekletiniz.
Sosunu bir süzgeçten geçirip küçük bir tencereye
aktarınız. Süt kremasını ve karabiber tanelerini ilave
edip bir taşım
pişiriniz.
(Un ile kıvam
verebilirsiniz ve salça ile de renklendirebilirsiniz.) Süzerek kullanınız.
Eti ince ince dilimleyip sosla ve garnitür ile birlikte
servis yapınız.
Öneri: Soslu rostonun yanında makarna veya pilav yerine patates
püresi ya da sadece sebze garnitür de sunabilirsiniz. Bir diğer alternatif de eriştedir. Özellikle tereyağı
ile hazırlanmış
Erişte, rostonun yanında ikram edebileceğiniz uygun ve lezzetli bir
garnitür seçeneğidir.
Yemek tarifleri, resimli
yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf
noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif,
resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food,
food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı,
türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint,
Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen,
kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar,
börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır,
doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor,
sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet,
diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun
yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk
yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri
oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet
yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne
pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli
tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış
sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine
beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek
yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder