Malzemeler:
1400 gr. kuzu kol150 gr. havuç
250 gr. pırasa
300 gr. patates
400 gr. marul veya kıvırcık
800 gr. su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kuzu kolun fazla yağları ve istenmeyen kısımları
güzelce temizlenir.
Porsiyona bir parça kemikli et düşecek
şekilde
5 parçaya kesilir. Bol suda yıkandıktan sonra tencereye konur ve üzerine
1 litre soğuk
su dökülür. Bir taşım
kaynadıktan
sonra köpüğü alınıp kapağı
kapatıldıktan sonra kısık ateşte kaynatılır.
Havuçlar yıkanıp soyulur ve kişi başına 3-4 parça düşecek şekilde parmak şeklinde doğranır. Pırasa ayıklanıp güzelce ayıklanır ve kişi başına 2 parça düşecek şekilde kesilir.
Patates soyulup kişi başına 2 parça verilecek şekilde parçalara ayrılır. Marul ayıklanıp yaprakları
yıkanır. 15 dk. civarı
yavaş
yavaş
kaynatılmış etlerin üzerine sırasıyla; tuz, havuç pırasa ve patates eklendikten sonra
en üzeri marul yapraklarıyla
kapatılır. Kapağı
kapalı
şekilde yavaş yavaş
kaynatılarak 45- 60 dk. etler iyice yumuşayana kadar pişirilir.
Etler pişince
tabağa
bir parça kemikli et, 2 parça patates, 3-4 parça havuç, 2 parça pırasa, ve bir parçada salata yaprağı
konur. Üzerine bir
çay bardağı et
suyu dökülür. Sıcak
olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN !
Yemek tarifleri, resimli
yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf
noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif,
resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food,
food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı,
türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint,
Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen,
kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar,
börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır,
doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor,
sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet,
diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun
yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk
yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri
oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet
yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne
pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli
tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış
sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine
beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek
yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder