Malzemeler:
2
soğan
2
patates
2
kabak
2
havuç
1
çay bardağı bezelye
Su
2
yemek kaşığı terayağı
Tuz
Karabiber
1 su
bardağı süt
1
yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
Tüm
sebzeleri soyup yıkayın ve ardından doğrayın.
Tereyağında
soğanı kavurun.
Sebzeleri
ekleyip kavurun.
1
litre suyu da ilave edip tuz ve karabiberi ekledikten sonra, sebzeler
yumuşayana kadar pişirin.
Daha
sonra çorbanızı blenderden geçirin.
Sütü
ve yumurta sarısını çırpıp çorbadan bir miktar alıp sürekli karıştırarak süte
ekleyin.
Bu karışımı
yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek çorbaya ekleyin.
Eğer
çorbanın kıvamı yoğun ise su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder