1 Mart 2014 Cumartesi

Haşhaşlı ve Çilekli Kek

Malzemeler: (6 kişilik)
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
2,5 su bardağı un
¾ su bardağı süt
¾ su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/3 su bardağı haşhaş
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için:
350 gr çilek

HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları toz şekerle birlikte mikser yardımıyla güzeeeelce çırpın.
Yağ, kabartma tozu ve unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Ama ben kabartma tozunu hep en son eklerdim, nasıl olur bu şimdi,, deneyin görün J
Vanilya, haşhaş ve limon kabuğunu da ilave edip son kez karıştıralım.
180 dereceye ayalı fırında 35-40 dakika pişirelim.
Kek soğuduktan sonra yuvarlak kalıpla ya da su bardağı yardımıyla kesin.
Çilekleri boylamasına ince ince dilimleyip kekin üzerine yerleştirip, yanlarına falan da çilek atın biraz, servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsunnnn J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder