15 Aralık 2021 Çarşamba

Bal Kabağı Muhallebisi


 


MALZEMELER

1 kilo balkabağı - ince doğranmış

500 ml süt

500 ml su

1 yemek kaşığı pirinç

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

 

HAZIRLANIŞI

- Bal kabağını, sütü, suyu, pirinci tencereye aktarın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin.

- Blenderde püre haline getirin.

- Şekeri, 1 çay bardağı suda inceltilmiş mısır nişastasını ekleyin.

- Tekrar ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın.

- Servis kaselerine alıp buzdolabında birkaç saat bekletin.

- Dilerseniz üzerine çikolata parçaları, hindistancevizi, toz fındık serpip servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder