MALZEMELER:
125gr tereyağ (oda ısısında)
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
Keten tohumu
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru düz bir zeminde yarım cm
kalınlığında açın. İstediğiniz kalıp şekilde bölüp yağlı kağıt serili fırın
tepsisine dizin. Üzerine keten tohumu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece
fırında pembeleşene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
Revani Tarifi
YanıtlaSil