18 Ocak 2022 Salı

KETEN TOHUMLU TUZLU KURABİYE

 



MALZEMELER:

125gr tereyağ (oda ısısında)

2 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı keten tohumu

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN:

Keten tohumu

 

HAZIRLANIŞI:

Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru düz bir zeminde yarım cm kalınlığında açın. İstediğiniz kalıp şekilde bölüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine keten tohumu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.


1 yorum: