10 Mayıs 2012 Perşembe

Ali Nazik


HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

MALZEMELER: (8 KİŞİLİK)

PATLICAN EZME İÇİN:
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
6 patlıcan
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:
2 soğan
500 gr kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 sivri biber
2 domates
tuz
karabiber
yarım su bardağı sıcak su

SOS İÇİN:
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI:
* Soğanları doğrayın, domatesleri soyup, küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip ince ince doğrayın.
* Sıvıyağı tencerede ısıtın. Soğan ve eti ekledikten sonra karıştırarak kavurun. Karabiber, tuz, sıcak su ve domatesleri ilave edip tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Yoğurdu sarımdakla birlikte karıştırın.
* Patlıcanları yıkadıktan sonra közleyin. Patlıcanları soyun, suyunu akıttıktan sonra tavaya alıp, tuz ve tereyağını ilave edip kısık ateşte çatalla ezerek ısıtın.
* Patlıcanı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine eti ilave edin.
* Terayağında toz biberi kızdırdıktan sonra yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder