PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEMELER: (8 KİŞİLİK)
PATLICAN EZME İÇİN:
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
6 patlıcan
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 soğan
500 gr kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 sivri biber
2 domates
tuz
karabiber
yarım su bardağı sıcak su
SOS İÇİN:
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI:
* Soğanları doğrayın, domatesleri soyup, küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip ince ince doğrayın.
* Sıvıyağı tencerede ısıtın. Soğan ve eti ekledikten sonra karıştırarak kavurun. Karabiber, tuz, sıcak su ve domatesleri ilave edip tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Yoğurdu sarımdakla birlikte karıştırın.
* Patlıcanları yıkadıktan sonra közleyin. Patlıcanları soyun, suyunu akıttıktan sonra tavaya alıp, tuz ve tereyağını ilave edip kısık ateşte çatalla ezerek ısıtın.
* Patlıcanı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine eti ilave edin.
* Terayağında toz biberi kızdırdıktan sonra yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder