PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEMELER: (4-6 kişilik)
1 kilo patates, yıkanmış ve dörde bölünmüş
1,5 bardak ılık krema
100 tereyağı
4 diş sarımsak
Tuz
HAZIRLANIŞI:
* Patates ve sarımsakları büyük bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak şekilde su koyup bolca tuz ekleyin. Su, deniz suyu tadında olmalıdır. Tadına bakın. Suyun tuzu az olursa sonunda tatsız bir yemek olabilir.
*Tenceredeki suyu kaynatın, patatesler çatal batacak kadar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
*Patates ve sarımsağı süzün, rendeleyin. (Mutfak robotu veya blender kullanmayın. Çünkü yapış yapış, lastik gibi olur.
*Patatesleri hazırlarken küçük bir tencerede kremayı kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın.
*Patatesler sıcakken kremanın üçte birini ekleyip iyice karıştırın. Tüm krema ve tereyağı karışıncaya kadar iki kere daha tekrarlayın.
*Patateslerin tuzunu kontrol edin, gerekirse ekleyin.
*Hemen servis yapmanız uygundur ya da folyoyla üzerini kaplayıp fırında ya da kısık ateşte ılık olarak bekletin.
AFİYET OLSUN.... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder