PİŞİRME SÜRESİ: 3 dk
MALZEMELER: (4 KİŞİLİK)
Kızarma için yağ
3 çorba kaşığı iri taneli tuz
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı acı biber tozu
Bir çimdik Arnavut biberi
2 tatlı patates, yıkanmış, ovulmuş ve kurutulmuş
HAZIRLANIŞI:
*Yağın tamamını 10 santim kalınlığında olacak şekilde ağır tabanlı bir tencereye dökün, yüksek ateşte 170 dereceye kadar ısıtın. bir fırın tepsisine kağıt havlu yayın.
*Tuzu, şekeri, acı biber tozunu ve Arnavut biberini küçük bir kaseye koyup bir kenarda bekletin.
*Tatlı patatesleri ince ince dilimleyin, dikkatlice sıcak yağın içine atın, tencereyi fazla doldurmayın.
*Kenarları kızarana kadar 45 saniye- 1 dakika kadar kızartın, sonra fırın tepsisine alın.
*Sıcakken üzerine baharat dökün, çıtır çıtır olması için soğumasını bekleyin. Cipsleri fırın tepsisinden bir servis kasesine alın, sıcak sıcak tüketin.
AFİYET OLSUN... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder