MALZEMELER
1 kg ıspanak
500 g lor peyniri
3–4 adet yumurta sarısı
5 çorba kaşığı rende
kaşar peyniri
100 g tereyağı
Un
tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp
yıkayınız.
Kendi suyu ve az tuz ile 10 dk haşlayıp
süzünüz. İnce ince doğrayınız.
Bir karıştırma kabında
ıspanağı, lor peynirini rendelenmiş kaşar
peynirini ve tuzu karıştırınız.
Yumurta sarılarını teker
teker yediriniz Bu karışımdan küçük yuvarlak toplar oluşturarak
unlayınız. Elde ettiğiniz
köfteleri poché pişirme
yöntemi (Poché kaynar
derecedeki kaynamayan suda pişirme yöntemidir. Bu yöntemde
kaynama
ile yapısı bozulabilecek
yiyecekler pişirilir. Poché için derince bir kap ve su gereklidir.
Su miktarı içine atılacak yiyeceğin
üzerini geçecek kadar olmalıdır. Su kaynatılır. İçine
pişirilecek yiyeceğin
özelliğine göre katkı malzemeleri, tüm sebzeler için tuz konur. Su kaynadıktan sonra kaynama hareketi yok olacak şekilde ocağın
ısısı düşürülür. Isı 65–85 0C olmalıdır. Sonra içine önceden ayıklanıp
yıkanmış yiyecekler atılarak
pişirilir) ile pişiriniz. Kevgirle
sudan çıkararak bir kaba alınız.
Eritilmiş tereyağı
dökerek
et yemeklerinin yanında ve servis yapınız.
kaynak:http://megep.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder