MALZEMELER
4 adet taze enginar
1 adet limon
tuz
HAZIRLANIŞI
Enginarları, daha önce almış olduğunuz sebzeleri pişirmeye hazırlama
modülündeki gibi temizleyiniz. Küçük bir tencereye enginarların üzerini
örtecek kadar su limon suyu ve tuz koyunuz. Suyu kaynatınız. Poché pişirme yöntemi(Poché kaynar derecedeki kaynamayan suda
pişirme yöntemidir. Bu yöntemde kaynama ile yapısı bozulabilecek
yiyecekler pişirilir. Poché için derince bir kap ve su gereklidir.
Su miktarı içine atılacak yiyeceğin
üzerini geçecek kadar olmalıdır. Su kaynatılır. İçine
pişirilecek yiyeceğin
özelliğine göre katkı malzemeleri, tüm sebzeler için tuz konur. Su kaynadıktan sonra kaynama hareketi yok olacak şekilde ocağın
ısısı düşürülür. Isı 65–85 0C olmalıdır. Sonra içine önceden ayıklanıp
yıkanmış yiyecekler atılarak
pişirilir) ile enginarları pişiriniz. Kevgir
ile sudan çıkararak bir kaba
alınız. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp özel et yemekleriyle sıcak servis yapınız.
kaynak:http://megep.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder