12 Mayıs 2012 Cumartesi

Tereyağlı Enginar Göbeği


MALZEMELER

4 adet taze enginar

1 adet limon

tuz



HAZIRLANIŞI

Enginarları, daha önce almış olduğunuz sebzeleri pişirmeye hazırlama modülündeki gibi temizleyiniz. Küçük bir tencereye enginarların üzerini örtecek kadar su limon suyu ve tuz koyunuz. Suyu kaynatınız. Poché pişirme yöntemi(Poché kaynar derecedeki kaynamayan suda pişirme yöntemidir. Bu yöntemde kaynama ile yapısı bozulabilecek yiyecekler pişirilir. Poché için derince bir kap ve su gereklidir. Su miktarı içine atılacak yiyeceğin üzerini geçecek kadar olmalıdır. Su kaynatılır. İçine pişirilecek yiyeceğin özelliğine göre katkı malzemeleri, tüm sebzeler için tuz konur. Su kaynadıktan sonra kaynama hareketi yok olacak şekilde ocağın ısısı şürülür. Isı 65–85 0C olmalıdır. Sonra içine önceden ayıklanıp yıkanmış yiyecekler atılarak pişirilir) ile enginarları pişiriniz. Kevgir ile sudan çıkararak bir kaba alınız. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp özel et yemekleriyle sıcak servis yapınız.



kaynak:http://megep.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder