Sebzeleri Sote Hazırlama İlkeleri
Sote, daha çok küçük parçalı yiyeceklerin
pişirildiği bir yöntemdir.
İyi sonuç almak için aşağıdaki
noktalara dikkat etmek gerekir;
Ø Sotede en önemli faktör bir
tavada çok az yağı kızdırmaktır.
Sıcaklık 160–240 0C arasında
olmalıdır. Yağ iyice
kızdıktan sonra
yiyecek tavaya ilave edilmelidir.
Ø Sotede her türlü yağ kullanılabilir.
Fakat yağ miktarı
çok
az olmalıdır. Çünkü yiyecek
yağı süzülmeden servis edilecektir.
Ø Sote yapılırken
karıştırılmamalıdır.
Sote sırasında tava
sallanarak içindekilerin eşit oranda pişmesi
sağlanmalıdır.
Ø Yiyecek eşit
büyüklükte parçalara ayrılmalıdır.
Böylece hepsinin aynı anda pişmesi sağlanmış olur.
Kızgın yağ yiyeceğin
dışında kabuk oluşmasını sağlayacaktır.
Böylece yiyeceğin lezzetini sağlayan
öz suyun dışarı çıkması önlenecektir.
Ø Sotelenecek yiyeceklerin tuzu
ve baharatı önceden konularak karıştırılmalıdır
Ø Sote işleminin
birkaç dk da tamamlanması gerekir.
AFİYET OLSUN… J
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder