MALZEMELER
500g. taze mantar
1 su bardağı bira
1 yumurta sarısı
1.5 su bardağı
½ limon
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Mantarı bol suda üç dört defa yıkayıp süzünüz Kağıt havlu üzerine
koyup kurulayınız. Bir un-nişasta karışımı kaba alınız. Üzerine limon
suyu, tuz ve karabiberi serpip karıştırınız. Bir başka kapta un,
bira, yumurta sarısını karıştırınız. 10 dk dinlendiriniz.
Derince bir kapta yağı kızdırınız. Mantarları içinde bulunduğu karışımdan Çıkarıp hazırladığınız bulamaca
koyunuz. Teker teker bulamaca bulatıp kızgın yağa atarak altın sarısı renk alana kadar kızartınız. Fazla yağını süzdürüp servis yapınız
AFİYET OLSUN… J
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder