12 Mayıs 2012 Cumartesi

Sicilya Usulü Mantar


MALZEMELER
 600g mantar

 400g domates

 ½ limon suyu

 Bir baş soğan

 50g tereyağı

 ½ bardak kırmızı şarap

 Bir tutam kekik

 Bir diş sarımsak

 Bir çorba kaşığı kapari

 Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI

Mantarları ayıkladıktan sonra ıslak bir bezle silip temizleyiniz ve ince dilimler halinde doğrayınız. Çukur bir tabağa koyup üzerine tuz, biber eklenerek limon sıkınız. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayarak bir tencerede tereyağı ile hafifçe kavurunuz. Renkleri değişmeye başlayınca, kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve parça parça kesilmiş domatesleri tencereye atınız. 15 dk. pişiriniz. Mantarı ilave edin, karıştırınız. Şarabı da ilave ederek buharlaştırınız. Tuz ekledikten sonra tencereyi kapatarak ocağı kısınız ve en az yarım saat daha pişiriniz. Ateşten indirince kapari ile kekiği karıştırınız. Fırınlanmış et yemeklerinin yanında sıcak servis yapınız.



kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder