MALZEMELER
600g mantar
400g domates
½ limon suyu
Bir baş soğan
50g tereyağı
½ bardak kırmızı şarap
Bir tutam kekik
Bir diş sarımsak
Bir çorba kaşığı
kapari
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Mantarları ayıkladıktan
sonra ıslak bir bezle silip temizleyiniz ve
ince dilimler halinde doğrayınız.
Çukur bir tabağa koyup üzerine tuz, biber eklenerek limon
sıkınız.
Soğan ve sarımsağı ince
ince doğrayarak bir tencerede tereyağı ile
hafifçe kavurunuz. Renkleri değişmeye
başlayınca, kabukları
soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve
parça parça kesilmiş domatesleri tencereye atınız.
15 dk. pişiriniz. Mantarı ilave
edin, karıştırınız.
Şarabı da ilave ederek buharlaştırınız.
Tuz ekledikten sonra tencereyi kapatarak ocağı
kısınız
ve en az yarım saat daha pişiriniz.
Ateşten indirince kapari ile kekiği
karıştırınız.
Fırınlanmış et
yemeklerinin yanında sıcak servis yapınız.
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder