12 Mayıs 2012 Cumartesi

Tereyağlı Kestane


MALZEMELER
1 kg kestane

1 çorba kaşığı tereyağı

½ tatlı kaşığı şeker

¼ tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı su



HAZIRLANIŞI

Kestanelerin düz taraflarından bıçakla hafifçe yarınız. Sıvı yağı kızdırın. Kestaneleri
yağa atıp 2 k. kızartıp kabuklarını soyunuz. Küçük, dibi düz bir tepsiye veya ateşe dayanıklı
cam kaba kestaneleri koyun. Üzerine tuz, şeker, tereyağı ve su koyup kapak kapatarak
orta gözde az ısılı fırında 20-25dk. pişirin.

AFİYET OLSUN…. J


kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder