Servis İçin Gerekli malzemeler
. Çay servis tepsisi ve altlığı
. Fincan veya bardak, altlık,
kaşık
. Bardak altlığı (dolley)
. Şekerlik ve maşa
. Küçük boy tabak (posalar için)
Bitki ve meyve çayları benzer
şekilde servis edilirler.
Bitki veya meyve çayları eğer
çaydanlıkta demlenmişse,
tepsiye altlık veya peçete, şekerlik
ve maşası konur. Demlenen çay kaşıklı ve
altlıklı fincan ya da
bardaklara konur.Tepsiyle misafire sağdan yanaşılır, servis için izin istenir. Servis kurallarına uygun olarak servis yapılır. Misafirin başka isteği olup olmadığı sorulur ve masadan uzaklaşılır.
Bitki çayları fincanda
veya bardakta hazıralanıp servis
edilecekse şöyle hareket edilir.
Tepsiye altlık,
şekerlik ve maşası,
bitki dal ve yapraklarını koymak için
küçük boy tabak konur. Kaynamış sudan fincana
veya bardağa su konup üzerine küçük dal veya yapraklar
ilave edilir. Kaşık sağ tarfta olmalıdır.
Misafire sağdan servis yapılır.
Bitki veya meyve çayı poşet
çay şeklinde servis edilecekse tepsinin altlığı yerleştirilir.
Şekerlik ve maşa,
poşet çay fincanı ve
altığı konur. Kaynamış sudan
fincana ya da bardağa doldurulur, fincanın
yanına poşet çay konur.
Misafire sağdan yanaşılır
ve servis kurallarına uygun şekilde servis
yapılır.
Granül olarak üretilen meyve
çaylarını (elma çayı,
kivi çayı vb.) fincana doldurulan sıcak
suya yeteri miktarda meyve granülü konup hazırlanan tepsiyle
sağdan servis edilir.
Servis tepsisine peçete veya
doley serilir. Tepside fincan ve altlığı, çay kaşığı,
şekerlik ve maşa
bulunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder