Ø Japon yeşil çayları:
· Gyokuro, çay
bitkilerinden elle toplanarak üretilmiştir. Japonya’nın
en güzel ve en nadide çayıdır. Yüksek
derecede kafein içerir. Yaprakları açık
parlak yeşil olsun diye, yetiştiği
bahçeler, hasat öncesinde sürekli gölgede tutulmaktadır.
· Matcha, toz halindedir,
Japon seremonilerinin vazgeçilmez çayıdır.
· Sencha, günümüzde
tüketimi en yaygın olan çaydır.
Serncha çayının bir çok çeşiti
bulunmaktadır. Sağlık
açısından birçok
yararlı özelliği olduğuna
inanılmaktadır.
· Kamairicha, sencha çayından
farkı, üretim aşamasında
yapraklar sıcak su buharı ile
değil fırında
şok soldurmaya tabi tutulmuş çaylardır.
· Bancha, düşük
kaliteli çaylardan yapılıp, niteliksiz
olmasına karşın günlük kullanım
da yaygın olarak içilmektedir. Halk tarafından
evde basit düzeneklerle el yapımı olarakda
üretilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder