24 Haziran 2012 Pazar

Meyve Özleri Servisi


Tepsinin üzerine kumaş peçete örtülür. Hazırlanan sıcak meyve özü sıcak halde bekletilen porselen ya da cam bardak veya fincana doldurulur. Tepsi üzerine altlığıve kaşığıyla birlikte konur. Yanında şekerlik ve tabak içerisindeki yiyecekleriyle birlikte servis tepsisiyle misafir masasına götürülür. Misafirin sağından masaya yaklaşılarak öncelikle fincan masaya sapı sağa gelecek şekilde bırakılır. Şekerlik konuğun ön ilerisine maşasıyla birlikte bırakılır. Beraber getirilen yiyecek tabağı sağdan bırakılır. Başka isteği olup olmadığı sorularak servis tamamlanır.

Bir başka yöntem olarak misafir masasında hazırlama ve servis etme yöntemi uygulanabilir. Bu durumda fincan ya da bardak altlığı ve kaşığıyla birlikte boş olarak tepsiye yerleştirilir. Meyve özleri altına doley konmuş bir kap içerisinde yanında kahve kaşığıyla birlikte masaya getirilir. Fincan masaya bırakıldıktan sonra potta getirilen sıcak suyla doldurulur. Misafirin sağından ne kadar istediği sorularak meyve özü kaşıkla fincana ilave edilir. Misafir kendiside fincanına alabilir.

Meyve özleri servisinde dikkat edilmesi gereken noktalar:
Ø Meyve özünü ilave ederken misafir istekleri unutulmamalıdır.
Ø Servis fincanları ve pot sıcak olarak bekletilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder