Tat, koku ve renklendirici boya
maddeleri ile yapılan, su ile karıştırıldıktan sonra tüketilen çeşitli meyve özlerinin
toz haline getirilmiş çecek grubudur. İçerisinde yapay katkı maddeleri
bulunur(boyar madde, doğala özdeş meyve esansı, emülgatör, sitrik asit) bir çok
katkı maddesi ilave edilerek üretilir. Piyasada bir çok çeşidini bulmak
mümkündür.
Çeşitleri
Elma, Kayısı,
Şeftali, Portakal, Limon, Kuşburnu,
Ananas v.b. bir çok meyvenin toz haline getirilmiş
özleri
bulunmaktadır. Su ile hazırlanarak
servis edilirler.
·
Hazırlanması
Fincan veya bardakta hazırlanan
meyve özleri için temiz ve kireçsiz su kullanılır.
Bir kap içerisinde kaynatılan su fincan veya bardaklara alınır.
Kendine özgü altlıklı kase içerisinde
getirilen meyve özleri konuk isteğide göz önüne alınarak
sıcak su konmuş fincana
kahve ve ya çay kaşığı ile ilave edilir. Karıştırılarak
hazır hale getirilir. Sıcak
olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder