Tanımı
Çikolata, kakao ürünleri
ile şeker ve/veya tatlandırıcı;
gerektiğinde süt yağı dışındaki
hayvansal yağlar hariç olmak üzere diğer
gıda bileşenleri ile süt ve/veya
süt ürünleri ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde
izin verilen katkı ve/veya aroma maddelerinin ilavesi ile
tekniğine uygun şekilde hazırlanan
ürünü ifade eder.
Sıcak çikolata, süt, çikolata ya da kakao tozu ve şekerden
oluşan içecektir. Sıcak
çikolata Avrupa’ya Amerika’dan gelerek yaygınlaştırılmıştır.
·
Malzemeleri
Sıcak çikolata
birkaç şekilde hazırlanabilir. Bu
hazırlama yöntemleri malzemelerinde de farklılıklar
gösterir. İşletmeler kendilerine has yöntem belirleyerek
uygulayabilirler.Bu yöntemler aşağıda
ifade edilmiştir:
1. Yöntem
· 2 paket bitter çikolata
· 1 fincan su
· 6 yemek kaşığı şeker
· Tuz
· 3 fincan süt
2. Yöntem
· Baharatlı Sıcak
Çikolata
· 60 gr çikolata
250 ml süt
Muskat, tarçın,
zencefil
3. Yöntem
· 350 ml süt
· 20 gram sütlü çikolata
· 2 yemek kaşığı krema
· 1/2 çay kaşığı tarçın
·
Hazırlanması
Malzemelerin farklılığı ölçüsünde
hazırlnış
yöntemleri
de farklılık gösterir.
Birkaç çeşit sıcak
çikolata hazırlama şekilleri aşağıda
ifade edilmiştir.
Hazırlanışı 1
· Su ve çikolata orta sıcaklıktaki
ateşte, çikolata eriyene kadar pişirilir.
· Daha sonra içine şeker
ve tuzu katılıp 5 dakika kadar
kaynatılır.
· Sütü katıldıktan
sonra iyice karıştırılır.
· Sıcak servis
edilir.
· Sıcak çikolata
krem şanti veya çikolata rendesiyle
süslenebilir.
Hazırlanışı 2
· Çikolata küçük parçalara kırılıp
sütün içine atılır.
· Tarçın
ilave edilir.
· Ağır ateşte
zaman zaman karıştırılarak
çikolatanın erimesi sağlanır.
· Diğer
tarafta krema çırpılarak kabartılır.
· Çikolata tamamen eridiğinde
fincanlara alınır.
· Üzerine kabartılan
krema konulup servis yapılır.
Hazırlanışı 3
· Çikolatanın
içine bir tatlı kaşığı
su
ekleyin ve benmari usulü eritilir.
· Aynı anda
sütü de kaynar hale gelene kadar ısıtılır.
· İkisini
aynı kapta birleştirin, baharatları ekleyip, köpürene kadar
çırpılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder