Beurre manier: Un ve tereyağı karışımı
Liason: Birlikte
çırpılmış krema ve yumurta karışımı
Blue Fısh
Avrupa mutfağında çok beğenilen
bir balık yemeği çeşitidir. İri ve doğal ortamda yetişmiş kaliteli Sazan Balığı,
nehir Alabalığı ve sarı renkli Altın Alabalıktan hazırlanır. Doğal
suyu ile birlikte akvaryumda hazır ve canlı olması gerekir. Başka balıktan
olmaz.
Müşteri balığı akvaryumdan kendi
seçer. Balığın derisinin üzerindeki kaygan, yapışkan gibi olan kısım yıkanmamış,
silinmemiş veya kurumamış ve kaybolmamış olması gerekir. Piştiği zaman maviliği
bu kısım oluşturur.
Yapılışı: Sirke konmadan
poche suyu hazırlanır servisten hemen önce canlı olarak akvaryumdan alınan balığın
kafasına sert ve kuvvetli bir darbe vurularak ölmesi sağlanır. İç organları çabucak
çıkartılır. Üzerine sirke boşaltılarak kaynama derecesine gelen poche suyuna
daldırılır, kaynaması azaltılır. Ağırlığına göre kaynama süresi dolunca ocaktan
alınır. Etinin rengi maviye döner. Eğer sirkeli ve asitli suda pişecek olursa
rengi daha açık mavi olur.
Balık sudan çıkarılarak filetolara ayrılır. Çeşitli
sos ve garnitürlerle servise alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder