28 Ağustos 2012 Salı

PONÇİK


HAMUR İÇİN:
500 gr un
1 paket kuru maya
30 gr pudra şekeri
1 çimdik tuz
1 paket vanilyalı şeker
200 ml ılık su
100 ml sıvıyağ
1 yumurta

DOLGUSU İÇİN:
Hamur mayalanırken ufak parçalar halinde doğrayınız.
250 gr kadar günkurusunu bir bardak suyla çatalla ezilecek kıvama gelene kadar pişirin.
Ateşten alınca içine 1 tatlı kaşığı tarçın ve iki avuç kadar kuru yaban mersini veya benzeri bir meyve ilave edin. Soğumaya bırakın.

Mayalanan hamuru biraz yoğurduktan sonra dörde bölün. Her parçayı tabak büyüklüğünde açığ 8 dilime bölün. Daha sonra küçük ponçikler için hamuru üç topa bölebilirsiniz. Geniş uçlarına birar tatlı  kaşığı meyveli dolgudan koyup, fırında akmayacak şekilde sarın.

Tepside 20 dakika daha mayalandırdıktan sonra 175 C'de  üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip servis yapabilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder