Malzemeler
8 adet iri boy ahtapot bacağı
4 adet yumurta
1 fincan un
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çiçek yağı
Tuz, karabiber, muskat rendesi
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız.
Ahtapot bacaklarını 5’er cm
büyüklüğünde doğrayınız.
Ahtapot bacaklarını bıçakla tek
taraftan yararak kelebek şeklinde hazırlayınız.
Kesme işleminde bacakların kopmamasına özen
gösteriniz.
Üzerine tuz, karabiber ve muskat
rendesi serpiniz..
Yumurtaları çukur bir kaba kırarak
iyice çırpınız.
Çiçek yağını tavaya koyarak iyice
ısıtınız.
Ahtapotları önce una sonra çırpılmış
yumurtaya ve en son olarak ta galeta ununa batırarak iyice kaplayınız.
Hazırladığınız etleri tavada her
iki tarafı da kızarana dek 3’er dakika kızartınız. Kızartma esnasında yağın çok
sıcak veya soğuk olmamasına dikkat ediniz.
Kızaran paneleri çıkartarak diğer
parçaları da kızartınız. Tavadan çıkan etleri kağıt havlu veya peçetenin
üzerine koyarak fazla yağını alınız.
Yanında limon ve tartar sosla
servis ediniz.
Not: Pane işlemini kabuklu kabuksuz tüm su
ürünlerini hazırlamak için kullanınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder